Kesälomavinkit Tampereelle

Kesä 2020 on itselleni ensimmäinen kesä viiteen vuoteen, jonka vietän taas Tampereella. Ajattelinkin, että voisi olla hauska kirjoittaa Tampereen kesälomavinkkejä nyt, kun voin suhtautua aiheeseen ihan turistin tavoin! Vallitsevan tilanteen myötä ajatus kesän viettämisestä kotikaupungissa ei tuntunut yhtään huonolta idealta – pääseepähän samalla tukemaan paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden toimintaa kevään jäljiltä. Tässä kirjoituksessa esittelen Tampereen Pyynikin kesälomavinkkejä, koska Pyynikki nyt vain on ehdottomasti Tampereen parasta antia, mitä tulee vapaa-ajanviettoon. Jos siis suunnittelet hengähdystaukoa keskustan kesämelskeestä, suosittelen suuntaamaan Pyynikille! Liikkuminen keskustasta Pyynikille onnistuu sekä sähköpotkulaudoilla että tietysti perinteisillä keinoin TKL:n busseilla (nro 25), kävellen tai fillarilla.

Pyynikin rannat Kun mittari huitelee kahtakymmentä, ja haluat vilvottelemaan veden ääreen, kannattaa suunnaksi ottaa Pyynikin uimarannat! Pyynikin ranta-alue yllättää suurella koollaan: se jakautuu Rosendahlin uimarantaan ja Pyynikin uimarantaan, ja jommaltakummalta löydät aina varmasti itsellesi mukavasti tilaa – tämä ranta siis harvoin täyttyy niin täyteen kuin kaupungin muut suositut uimarannat. Rosendahlin ranta soveltuu valinnaksi erityisen hyvin, jos haluat hengailla hiekan sijaan mieluummin nurmikolla ja laittaa pystyyn vaikka piknikin. Pyynikin uimarannan puoli puolestaan tarjoaa ehdan hiekkarantakokemuksen beach volley -kenttineen ja rannan tuntumasta löytyvine SUP-lautoineen. Viime kesänä rantaan avautui kesäkahvila Pyynikin Hiekkarannat, jonka tarjonta on mukavan kattava: suolaista ja makeaa, erikoiskahveja ja jäätelöannoksia. Tällä hetkellä Pyynikillä ei vielä palvele varsinaisesti ravintoloita, mutta sellaisia on kuulemma alueelle suunnitteilla. Ravintola tulisikin olemaan ihan täydellinen lisä Pyynikille – sen myötä siellä voisi viettää koko kesäpäivän paossa kaupungin pölyjä. Ensin rantsuun ja siitä syömään – kuulostaa täydelliseltä kesäpäivältä Pyynikillä! Alueelta löytyy myös ihania kallioita hengailuun. Aivan rannassa sijaitsee kallioinen Jalkasaari, joka on oma lempipaikkani piknikin pystyttämiseen (oletteko muuten huomanneet, se on kartalla kuin Italian saapas, mutta muodoltaan hieman enemmän bootsimainen!)

Pyynikin kesäaktiviteetit Pyynikillä voi tehdä paljon muutakin kuin lekotella rannalla. Hiekkarannan puolelta löytyy beach volley -kenttiä ja Suppaa Tampereen SUP-laudat. Rannasta on kätevä heittää sup-lautalenkki vaikka söpöjen Pyynikinsaarten ympäri, tai jos haluaa ottaa suppailun treenin kannalta, niin tyynellä säällä ehtii Viikinsaareen ja takaisinkin. Saaressa sijaitsevaa ravintola Viikinsaarta on kuulemani mukaan myös kehitetty viime vuosina, ja kokeilemisen arvoisilta kuulostavat erityisesti viikonloppubrunssi ja piknik-menu, jonka saa ostettua ravintolasta mukaan (ravintolasta voi lisäksi lainata myös viltin – nerokasta!) Vilpoisempana kesäpäivänä ihan paras kesäaktiviteetti on puolestaan porrastreeni alueen harjuja halkovissa pitkissä puuportaissa. Ja koska on kesä, tulee porrastreeniin tietysti yhdistää myös pieni palkinto: Pyynikin näkötornin munkkikahvilan (treenistä palauttava) munkki tai jäätelö. Adrenaliininhakuisille suosittelen puolestaan köysilaskeutumista näkötornista! Vaikka torni itsessään on maltillisen korkuinen (26 metriä), tuntuu se vähintään tuplat korkeammalta, kun harju on suhteessa muuhun ympäristöön niin korkealla. Toinen adrenaliinitasoja nostattava aktiviteetti Pyynikillä on Varalan köysiratapuisto Flowpark! Varalan Flowparkista tekee ainutlaatuisen sen sijainti: köysiradat kulkevat paikoin aivan rantakallioiden tuntumassa, joten upeista järvinäkymistä pääsee nauttimaan myös yläilmoista käsin! Pyynikiltä löytyykin oikeastaan tekemistä ihan joka lähtöön, niin rantalomaa kuin aktiivista tekemistäkin kaipaavalle! Näistä aktiviteeteista olen itsekin jo valtaosaa päässyt kokeilemaan. Kesän bucket listillä on kuitenkin vielä köysilaskeutuminen näkötornista. Joten kaikki hurjapäiset, vielä Tampereelle lomailemaan tulevat kaverini, pitäkää varanne! 😀