Muutto Tampereelle – takaisin juurille

Takaisin Tampereelle, siis mitä?
Tämä oli ehkä syksyn 2019 kysytyin kysymys.

Työkuvioni olivat juuri valmistuneet ja olin ilmoittanut ystävilleni, että alan pikaisesti katsella kämppiä Tampereelta.

Olin ehtinyt asua Helsingissä miltei viiden vuoden ajan ja aikanaan vaihtovuoden ja valmistumisen jälkeen tapahtunut muutto Helsinkiin ensimmäisen oman alan työpaikan perässä oli ollut ihan unelmien täyttymys. Elämä Kalliossa, ekassa varsinaisessa omassa kämpässä oli ollut kaikinpuolin Elämää isolla Eellä.

Jostain syystä kaikki nuo vuodet, kun asuin Helsingissä, pyöri taustalla myös Tampereen seudun työpaikkavahti. Kuinka ollakaan, yhtenä päivänä sähköpostiin kilahti superkiinnostava työpaikka, joka sattuikin sijaitsemaan vanhassa kotikaupungissa Tampereella. Alkoi näyttää siltä, että nyt kaikki ne puheet siitä, että ”voisin asua muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla, jos vaan olis sopivia töitä tarjolla” laitettiin tosi testiin.

Syksyllä 2019 muutin sitten yksiölliseni takaisin Tampereelle (täällä on töiden lisäksi tietysti myös omat läheiset ja edelleen valtaosa ”vanhoista” kavereista), ja nyt täällä taas tamperelaistutaan ihan sata lasissa!

Ja voi että Tampere! <3 Täällähän on nykyään niin paljon siistejä juttuja meneillään! On ollut ihana huomata jo tämän puolen vuoden aikana, miten paljon vanha kotikaupunki on viimeisten viiden vuoden aikana kasvanut ja kehittynyt. Kaikki täällä meneillään olevat hankkeet ja uudet jutut viestii kyllä siitä, että kaupunki on ottanut kehittymisen tosissaan ja Tampereesta tehdään nyt kyllä ihan omannäköistänsä kaupunkia. Itse en esimerkiksi oikein vieläkään ole sisäistänyt sitä, että tuo Kansi tuosta joskus oikeasti valmistuu, kasinoineen (what?!) päivineen. Kaikessa suuruudenhulluudessaan ihan mahtavaa! Kuka ties esittelen täällä jo kohta jotain Tampereen ratikkatyömaan edistymistä haha!

Ainiin. Muutto toimi myös yhden sortin inspiraationa tämän blogin aloittamiselle.

Kun muutin takaisin Tampereelle, käytin paikallisten blogeja tiedonlähteinäni kartoittaessani, mitä vanhaan kotikaupunkiin oikein kuuluu. Ja siitä lähti itse asiassa myös oma ajatukseni blogin kirjoittamisesta. Edustan myös sitä (blogi)sukupolvea, joka on tottunut kurkkaamaan päätöksentekonsa tueksi aina kaikki ajankohtaiset blogijulkaisut.

Näistä syistä rakastankin perusteellisia ja kattavia blogikirjoituksia kaikista kiinnostavista aiheista – vinkkejä kirjoitusten aiheiksi saa siis rohkeasti ehdottaa!