Muuttopäivä on vihdoin täällä!

Vihdoin se on täällä, nimittäin muuttopäivä! Muuton ajoittuminen näin syksyyn, todelliseen pesänrakennusaikaan, on mielestäni ihan täydellistä! Illat pimenee ja kotoilu maistuu aktiivisen kesän jälkeen taas ihan mahtavalta. Oman muuton pitäisi sujua suht vaivattomasti, sillä lähtökohta muutolle oli, että en halua viedä mukanani mitään turhaa. Viime vuosina on tullut tehtyä sen verran monta muuttoa, että niistä on jäänyt paljon hyviä oppeja käteen. Tampereelle muuton myötä tulin onnekseni jo ”konmarittaneeni” kaiken ylimääräisen mukana kulkeneen tavaran: kierrätin, myin kirppiksillä ja toimitin Konttiin. Kalusteiden osalta olen päässyt tekemään jonkin verran uusia hankintoja, sillä vanhat, aiemmissa vuokra-asunnoissa kiertäneet kalusteet ovat nyt tulleet selkeästi tiensä päähän. Siispä hyvästi tähän asti hyvänä vieraspetinäkin palvellut vuodesohva viinitahroineen. Uuden asunnon valmiit ratkaisut pintojen ja kalusteiden osalta luovat sellaiset puitteet, että sisustusinspiraatiota on onneksi ollut tarjolla paljon. Ennakkopaljastuksena kerrottakoon, että sisustus saa raaminsa rouheasta loftista ja sitä kevennän skandinaavisin, kevein ja pelkistetyin kalustein.

Uuden kodin ympäristö tuntuu kyllä jo varsin omalta, sillä kesän mittaan alueella tuli lenkkeiltyä paljon ristiin rastiin. On ollut ihana seurailla talon pihojen ja ulkoasun valmistumista. Noiden viimeisten silausten myöstä rakennustyömaasta on kuoriutunut pikkuhiljaa taas muuhun ympäristöön sulautuva kokonaisuus. Tällä hetkellä alueelle valmistuvaa parkkihallia vielä remontoidaan, mutta sen valmistuttua aletaan kehittää myös yläpihan aluetta viihtyisämpään suuntaan. Ainiin, parkkihalliin on tulossa myöhemmässä vaiheessa myös taloyhtiön yhteiskäyttöauto, jonka käyttömahdollisuuksista olen itse (autottomana) erityisen kiinnostunut. Mahtava mahdollisuus päästä hoitamaan sekä omia asioita että myös ajeluttamaan vieraita Tampereen ympäristössä muutenkin kuin sähköpotkulaudoilla ja TKL:n nysseillä tietysti. 😀

 

Muutamat ovat kyselleet, että eikö ole ikävä muuttaa vielä keskeneräiselle alueelle, mutta ainakin itse suhtaudun asiaan varsin levollisin ja jopa kiinnostunein mielin. Aivan meidän naapuriin valmistuu alueen toinen taloyhtiö, Pyynikin Mestari, joka on tullut kesän aikana ennakkomarkkinointiin. Tuo tehdasalueella sijaitseva upea vanha torni, jonka olen nimennyt ”Firenzen torniksi”, kunnostetaan myös tämän seuraavan taloyhtiön rakentamisen yhteydessä, ja itse odotan erityisesti sen valmistumista! Kyselin asuntoa ostaessani tuon tornin tulevaa kohtaloa, ja se toki myös kunnostetaan ja palvelee jatkossa naapuritaloyhtiön porraskäytävänä. Aikas ihana! Tuskin maltan sitä hetkeä, että tavarat on lopulta kannettu sisään ja alkavat löytää oikeille paikoilleen (tosin ihan hetkeen ei taida kämppä vielä olla kuvattavassa kunnossa). Uusien huonekalujen toimitukset lähtevät rullailemaan heti muuttoviikolta, joten aivan kalusteetta ei tarvitse kovin pitkään asustella. Julkaisu toteutettu yhteistyössä Pyynikin Trikoon kanssa.