Pala Ranskaa Tampereella – Kauppahallin 4 Vuodenaikaa

Tampereen ravintolamaailmaa on hyvä lähteä purkamaan Tampereen ruokamaailman sydämen, kauniin Kauppahallin ravintoloista. Kauppahallista löytyy ravintolapuolelta niin vanhoja konkareita kuin hieman uudempiakin ravintolatulokkaita – yhtä kaikki, Kauppahallissa ruokaillessa tuntuu aina, että ruokailu on  kokemus omaa laatuaan!

Ensimmäisen kerran suuntasin Kauppahalliin lounaalle ravintola 4 Vuodenaikaan jo kymmenkunta vuotta sitten vanhan ranskanopettajani suosituksesta – hänen mukaansa sieltä sai Suomen parasta bouillabaissea eli ranskalaista kalakeittoa. Ja totta vie näin olikin, jos kalakeiton joskus ravintolasta tilaan, niin täällä sen teen! 4 Vuodenaikaa on siis suomalaista ja ranskalaista keittiötä yhdistelevä ravintola, ja koska ravintolan kalaherkut tulevat suoraa naapurista Kalaherkut Nygreniltä, on kala-annoksen tilaaminen tässä ravintolassa enemmän kuin suositeltavaa!

4 Vuodenaikaa on myös tilansa puolesta kiva ravintola. Vaikka kauppahallin lounaspaikoissa tunnelma voikin usein olla melko tiivis ja hektinenkin, sijoittuu 4 Vuodenaikaa mukavasti hallin kulmaan, minkä myötä ravintola itsessään on suhteellisen rauhallinen, ja tilaa istua ja nautiskella ruoasta (ja viinistä!) on mukavasti.

 

Kauppahallin vilskeestä pääsee kuitenkin mukavasti sivusilmällä nauttimaan ja siihen liittyykin seuraava varoituksen sana: miljöö ympärillä on ihana ja jos olet yhtään taipuvainen jämähtämään paikoillesi tarkkailemaan ympäröiviä ihmisiä (kuten minä), on sille tässä ympäristössä varsin huomattava riski!

Tampereelle muutettuani huomasin, että ravintolahan on tietysti auki paitsi arkisin lounasaikaan niin myös lauantaisin! Jos siis etsit nimenomaan hyvää lounasta Tampereen keskustasta (joko viikolla tai lauantaina), voi tätä ruoan tason suhteen takuuvarmaa ja tunnelmaltaan yltiöpäisen ihastuttavaa paikkaa kyllä suositella. Tänne aion viedä itsekin jatkossa kaikki turistivieraani, onhan Kauppahalli myös muutenkin täydellinen paikka manselaisuuden syvimmän ytimen tarkasteluun.

Viime vuonna söin loppukesästä ravintolassa kalalautasen, ja nyt tässä vesi kielellä odotellaan, josko sellaisia olisi tänäkin kesänä jossain kohden saatavilla! Huomasin viimeksi, että paikasta on saatavilla myös aamupalaa eli ”Le Petit Déjeuner”, ja tuo Egg Benedictiä voisikin olla mukava koittaa vaikka jonakin tulevana kesäloma-aamuna.