Pyynikillä on ihmisen hyvä olla

Tampereelle muuttaessani piti kelailla vanhaa kotikaupunkia vähän uudesta vinkkelistä. Muuttaako takaisin tutuille nurkille, vai lähestyisinkö kaupunkia tällä kertaa jostain ihan muualta? Tampereellehan nousee nykyisellään valtavasti uusia asuntoja ja asuinalueita ihan keskustan läheisyyteen. Santalahden alue ja Näsijärven rantaan tuleva Ranta-Tampella sekä tietysti nyt uusimpana tuo rautatien päälle rakentuva Kansi-hanke asuntoineen.
 
Itselleni sitä rakkainta Tamperetta on aina ollut läntinen Tampere, erityisesti Tahmelan, Pispalan ja Pyynikin seutu. Lapsuudenkotini on myös tuolla puolen Tamperetta, ja siitä syystä tämä puoli on tuntunut aina ihanine ulkoilumaastoineen ja korkeuseroineen siltä oikealta Tampereelta. Tällä hetkellä asustelen vielä vuokralla, mutta kesän mittaan pääsen lopulta muuttamaan ihan omaan kotiin! Koska uuteen kotiin (ja sisustamiseen!) liittyvää asiaa on varmasti tulossa ja paljon, ajattelin avata muuttoproggistani vähän myös täällä blogin puolella. Kuten otsikkokin jo kertoo, Pyynikillehän tässä ollaan asettautumassa. Tampereen Pyynikiltä löytyy vanha Pyynikin Trikoo -tehdas, johon rakennetaan parhaillaan uusia loft-tyylisiä asuntoja.

 

pyynikin trikoo
pyynikin trikoo

Taloyhtiöstä, johon muutan, on jo valmistunut yksi malliasunto, jossa itsekin olen ahkerasti näytöillä ravannut fiilistelemässä milloin kenenkin perheenjäsenen tai ystävän kanssa. Maaliskuussa valmistui taloyhtiön toinen malliasunto, ja odotin sen valmistumista kuin kuuta nousevaa, sillä se on ratkaisuiltaan hyvin samankaltainen kuin oma asuntoni tulee olemaan.
 
Uudiskohteeseen muuttaessa pääsin tietysti myös valkkailemaan omaan asuntoon tulevia pintoja, kiinteitä kalusteita ja muita sisustuksellisia yksityiskohtia. Näihin asuntoihin oli suunniteltu jo valmiiksi 3 erilaista sisustustyyliä, joista sai sitten itse valita mieleisensä. Helppoa siinä mielessä, että joku oli jo valmiiksi miettinyt, miten lookkia toteutetaan ympäri kämpän ja säästyi itse siltä vaivalta.

Nyt valmistuneessa malliasunnossa pääsin ekaa kertaa livenä näkemään, miltä tuo valitsemani sisustuskonsepti näyttää in real life. Ja wau, täytyy sanoa, että olen tyytyväinen valintaani!

 

pyynikin trikoo
pyynikin trikoo

Malliasunto auttoi muutenkin hahmottamaan tulevaa omaa kotia niin hyvin! Täytyy nimittäin myöntää, että mietin aiemmin sitä, miten kaikki nuo tälle tehdasrakennukselle tunnusomaiset piirteet lopulta toistuu näissä pienemmissä asunnoissa – toisin sanoen, näyttääkö ne siis yhtään samalta, kuin mallikuvat suuremmista asunnoista. Mutta huoli oli turha. Malliasunto antoi hyvin osviittaa siitä, että yhtä lailla tulen saamaan ihan ihka oman palaseni tuota ihanaa Pyynikin Trikoon punaista tiiliseinää. 
 
Itse valitsin omaan asuntooni kolmesta sisustusvaihtoehdosta Modern Industrial -version.  Sen myötä myös itsellenikin tulee kylppäriin samanlainen mikrosementtipinta, joka tuo tilaan ihan oman rohean säväyksensä, ja lisäksi mun mielestä myös yllättäen ihanaa lämpöä ja maanläheisyyttä. Ja muuten, mitenkäs toi taulu kylppärissä? Ei olisi varmasti tullut itsellä mieleen, mutta menee varmasti toteutukseen! Näihin sisustusjuttuihin tulenkin varmasti palaamaan vielä kevään edetessä uudelleen.

Kaiken kaikkiaan asunnosta jäi kyllä ihana yleisfiilis: lämmin, rauhallinen ja kodikas. Ihana oma turvapaikka trikootehtaan paksujen tiiliseinien suojassa. Malliasunnossa vieraillessa oli samalla muutenkin mukava nähdä, miten koko kohde edistyy. Muuttamaan päästään tosiaan näillä näkymin kesällä 2020, ja kun asun tässä ihan työmaan lähellä, on tuolla työmaan kupeessa aina kiva piipahtaa lenkkeillessä.

Julkaisu toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Pyynikin Trikoon kanssa.